©2018 by Szabolcs Illés. Proudly created with Wix.com

Szintentartó / Bevezető HIPP workshop Esztergomban 2020. január 11-én !!!

Az első HIPP-nap a  Nyári Régizenei Akadémiáig hátralévő időre tervezett workshopok sorában!

 

Mindazok számára, akik  a következő nyári kurzusunkig is szeretnének régizenével aktívan foglalkozni, vagy akiknek már régi vágyuk, hogy barokk zenét korabeli hangszereken is kipróbálhassanak, egy remek lehetőséget kínálunk egynapos régizenei workshopjaink elindításával!

Az első egész napos alkalom dátuma 2020. január 11, szombat, melyet remélhetőleg még nyárig több hasonló követ majd.

Helyszíne, a nyári kurzus helyszínével megegyezően az Esztergomi Zeneiskola ( Cím: Esztergom, Gesztenye fasor 14.)

Részvételi díjak:

- korábbi nyári kurzusaink résztvevői számára : 3000 Ft

-új jelentkezőknek : 5000 Ft

ami egész napra, és az összes előadás, tanóra látogatására érvényes.

Szeretettel várunk énekeseket minden hangfajban és vonósokat, fafúvósokat, billentyűsöket, barokk és hagyományos hangszerekkel, egyaránt.

Azok számára, akik nem rendelkeznek barokk hangszerekkel, de szeretnének ilyeneket kipróbálni,  vonós (hegedűk, brácsa, cselló) és billenytűs (csembaló) hangszerek korlátozott számban rendelkezésre állnak a nap során.

Jelentkezés az alább található online jelentkezési lap kitöltésével 2020. január 5-ig lehetséges.

A workshop tanárai

 

Illés Szabolcs

Barokkhegedű, kamarazene

Barokkhegedűs, HIPP (Historically Informed Performance Practice) specialista. Hangszeres diplomáit Budapesten, Lipcsében, barokkhegedűs Masterdiplomáját pedig Brüsszelben, Sigiswald Kuijken osztályában szerezte, mint Mesterének egyetlen magyar származású növendéke, így az általa alapított világhírű barokkhegedűs iskola egyetlen magyaroszági képviselője. 2009 – től tanárának világhírű zenekara, a „La Petite Bande”, tagjaként is szerepelt. Szólistaként és kamarazenészként Európa szerte koncertezik többek között a bécsi „dolce risonanza”, a német „La Moresca” és a magyarországi „Recurring Company” kamaraegyüttesek tagjaként, akikkel számos lemezfelvételt is készített. 2011-ben jelent meg saját kutatásain alapuló „Sonate, que me veux-tu?” című szólólemeze, amelyen francia barokk szonáták, közülük néhánynak első felvétele hallható. 2015-ben „Corelli’s Legacy” címmel a Hungaroton gondozásában megjelent lemezét pedig a híres olasz mester és tanítványai műveiből állította össze.  Szerteágazó koncerttevékenysége mellett rendszeresen tart kurzusokat, előadásokat Európa országaiban és Új-Zélandon is.